KITTENS GEBOREN! Klik hier voor meer informatie.

          Savannah          

De Savannah is een vrij grote hybride kattensoort die het resultaat is van een kruising tussen een serval en een gedomesticeerde kat.

In 1986 werd de eerste Savannah geboren in de Verenigde Staten. Deze was het resultaat van een kruising tussen een serval en een siamees. Sinds 2001 wordt de Savannah door de TICA erkend als apart kattenras.

De Savannah is vrij groot in verhouding tot andere katten. De schouders kunnen wel tot 45 cm hoog worden. De Savannah heeft een smal hoofd met grote oren. De vacht is meestal goudkleurig met zwart, in een patroon dat vergelijkbaar is met dat van de Cyperse kat. Een kater wordt meestal zo'n tien kg zwaar, terwijl de vrouwtjes zo'n acht kilo worden.

De Savannah is een speelse kat, die te combineren is met andere huisdieren. In tegenstelling tot de meeste katten is de Savannah niet bang voor water.

Omdat de Savannah nog zo dicht bij de natuur staat is het in een aantal staten in de Verenigde Staten verboden om Savannah's te houden. Ook is het verboden de kat in Australië te importeren.






          Serval          

De serval is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne.

Het is de enige soort uit het geslacht Leptailurus. Serval betekent in het Portugees wolvenhert.

De serval is een middelgrote katachtige met zeer lange poten (relatief de langste poten van alle katachtigen), een kort staartje, lange nek en een kleine kop met grote, afgeronde oren en een korte snuit. De vacht is geelbruin van kleur, met een onregelmatige tekening van zwarte strepen en vlekken. Een zwarte kleurvariëteit is in sommige gebieden algemeen, vooral in bergachtige streken als het Ethiopisch Hoogland, terwijl in Oeganda en Oost-Congo-Kinshasa een variëteit met een meer gespikkelde vacht algemeen is. De onderzijde is vuilwit van kleur. De korte staart is afwisselend zwart en geelbruin geringd. De achterzijde van de oren zijn zwart, met een duidelijke witte vlek in het midden.

Hij heeft een kop-romplengte van 67 tot 100 centimeter. De staart is 24 tot 35 centimeter. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes. Mannetjes wegen 10 tot 18 kilogram (gemiddeld 13 kilogram), vrouwtjes wegen 6 tot 12,5 kilogram (gemiddeld 11 kilogram).